Euroleague

Euroliga este cel mai mare nivel de club de baschet din Europa și este competiția cea mai proeminentă de pe continent. Turneu este format din echipe din 18 țări diferite, cu 24 de părți care intră în competiție în faza grupelor.

Turneul a fost infiintat in anul 1958, deși formatul și numele actual al competiției a fost adoptat în 2000.

Echipa cu cel mai mare succes din Euroliga este RealMadrid, care au câștigat concursul de 8 ori. Echipa  rusă CSKA Moscova, Panathinaikos din Grecia și Maccabi Tel-Aviv dinIsraelsunt pe al doilea loc de pe lista de toate-timpri, cu 6 titulari de champion fiecare. Echipele italiene au câștigat turneul de cele mai multe ori, castigand de 13 ori între ele. Echipa  croată KK Split, este singura care a castigat turneul de trei ori consecutiv (1989 - 1991).

Antrenorul sârb Željko Obradović a câștigat turneul de 8 ori, mai mult decat orice alt antrenor din istoria Euroligii. Italianul Dino Meneghin este jucătorul cu cele mai multe victoriila Euroliga- 7 titluri, urmat de spaniolul Clifford Luyk.

Cea mai mare suma de puncte marcata in istoria Euroligii este al americanului Alphonso Ford cu 22,22 pe joc. Spaniolul Carlos Navarro Jaun are cele mai multe puncte acumulate din toate timpurile - 3201de puncte. Mirsad Turkcan din Turcia are cele mai multe relansari din toate timpurile - 1287 relansari, In timp ce greacul Theodoros Papaloukas are cele mai multe chance de a oferi asistență - 977. Aamericanul Anthony Parker are cea mai mare medie de popularitate din  toate timpurile, cu 21.41 pe joc.

Cea mai mare prezență oficială pentru un meci de baschet Euroliga este de 22567 ori deținute de KK Partizan în timpul meciului împotriva Panathinaikos în 2009.

Victoria  Maccabi Tel Aviv peste Skipper Bologna în 2004, 118-74, afost cea mai mare victorie din istoria competiției.

Începând in 2003, mai multe echipe Euroligii au jucat în meciurile de extravagata împotriva echipelor de NBA inCanadași Statele Unite ale Americii,  echipele  NBA au câștigat 44 din cele 54 meciuri.

Nu așteptați! Cumparati bilete pentru EuroLiga astăzi.  Renumita noastră Garanție  de livrare și prețurile excelente,  fără taxe ascunse va asigura o satisfactie completă

La Liga (Liga BBVA) teams
Bilete pentru cele mai populare Euroleague
Eveniment
Data
Preţ
Obţineţi